Pogba otkrio tajnu Solskjaerovog uspjeha - jednostavno je

Šta je Norvežanin promijenio?

Pogba otkrio tajnu Solskjaerovog uspjeha - jednostavno je

Ole Gunnar Solskjaer je za sve dobro što je uradio na klupi Manchester Uniteda od decembra prošle godine nagrađen trogodišnjim ugovorom.

Pod trenerskom palicom norveškog stručnjaka, koji je kormilo ekipe preuzeo od Josea Mourinha, United je ponovo proigrao, počeo bilježiti odlične rezultate i pružati gledljive predstave.

Poaul Pogba je pod Solskjaerom "procvjetao" i ponovo počeo na terenu pokazivati zašto je svojevremeno plaćen toliko novca.

Francuz je često bio na ratnoj nozi za Mourinhom, a sada je otkrio šta se promijenilo dolaskom Ole Gunnara Solskjaera.

"Protekli period je bio jako dobar. Rezultati su jako dobri. Imamo trenera koji nas cijeni, jako sretnog trenera. Vratio je igračima samopouzdanje. Daje nam slobodu da ponovo igramo fudbal... Možda smo je ranije izgubili. Prvi dan nam je samo rekao da ponovo počnemo uživati u igranju fudbala", izjavio je Pogba za Sky Sports, pa nastavio:

"Kada ne uživate, onda nema smisla ni igrati. Kada prestanete voljeti ono što radite nema više svrhe to raditi. Vratimo se osnovama i uživajmo. Uživajmo igrati zajedno, napadati i to je to. Rezultati dođu sami od sebe".

Jedna od najvećih kritika na račun Mourinha tokom njegovog mandata na Old Traffordu bila je ta da ne uspijeva izvući maksimum iz grupe izutetno talentovanih igrača.

To se sa dolaskom Solskjaera na klupu promijenilo, o čeme svjedoče i drastično bolje statistike glavnih zvijezda ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer je United od 11 bodova zaostatka za prvom četvorkom Premiershipa doveo do samo dva, a pod njegovom palicom su Crveni đavoli režirali senzacionalnu eliminaciju PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi