Ostaje nam da sačekamo do kraja sezone i vidimo može li ova sjajna generacija Manchester Cityja predvođenja Guardiolom napraviti pravo čudo.

Mogu li napraviti čudo?

Manchester City petnaest utakmica dijeli od ulaska u historiju

Esmer Oštraković

Velika borba za prvo mjesto u Premiershipu traje između Liverpoola i Manchester Cityja. Liverpool trenutno ima dva boda prednosti ali i utakmicu više.

Oni će u nedelju igrati protiv Tottenhama, i to je možda šansa da ukoliko ne uspiju doći do pobjede, Manchester City preuzme prvo mjesto.

Ipak, nevjerovatan je podatak da se City još uvijek nalazi u konkurenciji za sva četiri trofeja u takmičenjima u kojima su nastupali.

Već su osvojili jedan Kup u Engleskoj, nalaze se u polufinalu FA Kupa, igraju četvrtfinale Lige prvaka protiv Tottenhama, i bore se za titulu u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni imaju historijsku šansu da urade ono što niti jedan klub iz Engleske nikada nije, a to je da osvoji sve četiri trofeja u jednoj sezoni.

Ostaje nam da sačekamo do kraja sezone i vidimo može li ova sjajna generacija Manchester Cityja predvođenja Guardiolom napraviti pravo čudo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.