Bh. reprezentativac nije bio raspoložen u večerašnjem susretu

Važna pobjeda

Breogan slavio u gostima, utakmica za zaborav Emira Sulejmanovića

Emir Dindić

U okviru 25. kola ACB lige svoj susret odigrali su Joventut i Breogan bh.reprezentativca Emira Sulejmanovića. U jednoj zanimljivoj utakmica gosti su upisali pobjedu rezultatom 88:81. 

Prvi period igrao se koš za koš pa nakon prvog perioda rezultat je glasio 20:19 u korist gostiju. Drugi period susreta mnogo bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period dobija rezultatom 21:15 te na poluvrijeme odlazi sa prednošću od 38:35.

Nastavak utakmice u potpunosti pripada Breoganu koji jednostavno ne dopušta Joventutu da im ugroze vodstvo te na kraju slave pobjedu rezultatom 88:81.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Alec Brown sa 20 odnosno Ray McCallum i Volodymyr Gerun sa po 14 poena. Domaći sastav predvodio je Nicola Laprovittola sa 25 odnosno Marko Todorović sa 20 poena.

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović za 17 minuta na parketu postigao je tek 1 poen  te  dodao sedam skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.