Emir Sulejmanović ubacio sedam poena u važnoj pobjedi Breogana
Breogan će do kraja sezone voditi veliku borbu za opstanak. Ipak, kako je krenula sezona, sada su u mnogo boljoj poziciji

Pobjeda nad Murcijom

Emir Sulejmanović ubacio sedam poena u važnoj pobjedi Breogana

M. Šljivak

Breogan je u 20. kolu ACB lige stigao do važne pobjede na svom parketu protiv direktnog konkurenta u brobi za opstanak Murcije. Slavili su domaći rezultatom 77:73.

Interesantan meč pun preokreta viđen je u vodom duelu. Murcia je bila na plus pet nakon deset minuta igre (16:21), da bi Breogan ipak mnogo boljom igrom u drugom periodu uspio doći do preokreta i na odmor odlaze sa prednošću od 36:34.

Treći period je donio igru u kojoj je Breogan većim dijelom bio bolji tim. Ipak, popustili su domaći u finišu ovog dijela igre, Murcia to koristi i na ulasku u posljednju dionicu gosti imaju vodstvo, 54:55.

Međutim, Breogan je cijelim tokom posljednje dionice kontrolisao rezultat. Istina, Murcia je uspjela da dođe do 68:68, ali je finiš pripao domaćim koji su na kraju stigli do pobjede.

Do nje ih je vodio Volodymir Gerun sa 20 poena i 10 skokova, a bh. centar Emir Sulejmanović je za 16 minuta na parketu imao učinak od sedam poena i pet skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod gostiju Askia Booker je bio najefikasniji sa 18 koševa, dok je Doyle ubacio 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi