Slaba posjeta u mečevima Prve lige FBiH

Mostar za primjer, na nekim stadionima skoro da je bilo više redara nego gledatelja

Edmir Škorić

U subotu su odigrani svi mečevi 20. kola Prve lige Federacije BiH.

U centru pažnje bili su Mostar i Gradačac, s obzirom da su Velež i Olimpik nastavili mrtvu trku za titulu.

Velež je u jednoj ludoj utakmici pobijedio TOŠK s 5:3 i zadržao je četiri boda prednosti u odnosu na Olimpik. Rođeni su gubili 3:1, ali su na kraju slavili s 5:3.

Utakmicu Veleža i TOŠK-a pratilo je 2.500 gledatelja i to je ubjedljivo najviše u Prvoj ligi Federacije.

U Gradačcu je Zvijezda poražena od Olimpika s 1:0, a na tribinama je bilo svega 600 gledatelja.

Jedinstvo je u Bihaću slavilo protiv Slavena uz prisustvo 400 gledatelja, prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza BiH.

U Čapljini je bilo 70 gledatelja koji su posmatrali duel Čapljine i Rudara, dok je meč Bosne i Orašja u Visokom gledalo 100 ljudi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Gračanici na meču Bratstva i Viteza bilo je 150 gledatelja, u Jajcu 120 (Metalleghe - Goražde), a u meču Novog Travnika i Igmana 100 gledatelja.

Da nije Mostara, jedva bi posjeta za 20. kolo iznosila i 2000 gledatelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.