Klopp nije bio sretan nakon što je Liverpool primio gol

Nijemcu je jasno da je Liverpool danas imao dosta sreće

Klopp nakon trilera na Anfieldu u svom stilu: Bilo je malo ružno, ali koga briga!

S. Pašalić

Liverpool je danas u uzbudljivoj utakmici stigao do pobjede protiv Tottenhama rezultatom 2:1.

Redsi su se tako ponovo vratili na vrh tabele i sada imaju 79 bodova, dva više od Manchester Cityja, ali i utakmicu više.

Tim sa Anfielda je sjajno krenuo i već u 16. minuti poveo sa 1:0, a strijelac je bio Firmino. U 70. minuti je uslijedio veliki šok kada je Lucas izjednačio na 1:1.

Izgledalo je da će Liverpool napraviti kiks i možda već sada ispasti iz utrke za titulu prvaka, a onda je Alderweireld u 90. minuti postigao autogol nakon čega je uslijedilo veliko slavlje navijača na Anfieldu.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je na zanimljiv način prokomentarisao ovu utakmicu:

"Nisam bio sretan što smo primili gol, ali sam mislio da nam je potrebno malo. U prvom poluvremenu imali smo fantastične šanse i postigli prekrasan gol. U drugom poluvremenu izgledali smo teški i nismo mogli igrati svoju igru. Nismo se dobro prilagodili", rekao je Klopp.

"Možemo igrati bolji nogomet, ali u prvom poluvremenu imali smo puno dobrih trenutaka. U drugom ne toliko, ali smo postigli gol za 2:1, brilijantno", nastavio je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam da postoji 500 načina da pobijedite u nogometnoj utakmici, a danas je bilo malo ružno. Koga briga?", zaključio je trener Liverpoola.

Redsi će u narednom kolu na gostovanje kod Southamptona, dok će City već u srijedu igratisvoju utakmicu protiv Cardiffa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.