Bavarci kreću na dug put

Miks klupskog i reprezentativnog fudbala: Bayern na zanimljiv način završava sezonu

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, fokus minhenskog Bayerna je u potpunosti na Bundesligi u kojoj "ganjaju" Borussiju Dortmund.

Milioneri su trenutno prvi sa dva boda više u odnosu na drugoplasirani Bayern, a dvije ekipe će narednog vikenda odmjeriti snage u međusobnom duelu.

Međutim, nakon što sezona Bundeslige bude završena i titula prvaka Njemačke odlučena, Bavarci mogu preći na nešto opuštenije izazove.

Tako će Bayern sezonu 2018/2019 okončati prijateljskom utakmicom protiv reprezentacije Kine 29. maja, 11 dana nakon okončanja takmičenja u Bundesligi.

Prijateljski susret će se odigrat na Nacionalnom stadionu u Pekingu u okviru Allianz Kina kupa, a označit će četvrtu posjetu Bayerna Kini, stoji u zvaničnom saopštenju bavarskog giganta.

Ekspedicija Bayerna je u prošlosti već posjetila nekoliko kineskih gradova, a bavarski velikan ima i školu fudbala u Quingdaou - dvije nove su u planu.

Također, Bayern je nedavno ozvaničio saradnju sa Industrijskom bankom Kine, tako da posjeta ovoj državi i odigravanje pomenute prijateljske utakmice nije slučajnost.

"Allianz i Bayern su povezani dugotrajnim saradnjama na internacionalnom nivou. Naš klub je već godinama aktivan u Kini, te pruža podršku razvoju fudbala u ovoj zemlji kroz brojne inicijative", izjavio je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, pa dodao:

"Sretni smo zbog predanosti našeg partnera Allianza i zadovoljni što zajedno možemo podržati fudbasku razmjenu između Njemačke i Kine".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.