Lewandowski kroz osmijeh otkrio: Počinjem učiti francuski...
Poljski napadač već godinama briljira na njemačkim i evropskim terenima, a čini se kako će do 2021. godine ostati član Bayerna (Foto: EPA)

Razlog je zanimljiv

Lewandowski kroz osmijeh otkrio: Počinjem učiti francuski...

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski je već godinama jedan od najboljih napadača svijeta.

Iako se 30-godišnji fudbaler često povezuje sa odlaskom iz Bayerna on je još uvijek član bavarskog velikana čiji dres nosi već pet godina.

Bayern je ovog ljeta najavio dosta promjena u sastavu. Ipak, Lewa će sasvim sigurno ostati u ekipi, koja će u narednoj sezoni dolaskom Benjamina Pavarda i Lucasa Hernandeza imati veliki broj francuskih fudbalera.

Tu su već Corentin Tolisso i Kingsley Coman, a Lewandowski se u razgovoru za Telefoot u šali istakao kako je primoran učiti francuski jezik.

"Sada u ekipi imamo trojicu Francuza, naredne godine će ih biti još. Ranije smo imali dosta Španaca, sada će biti dosta Francuza. Čini se da ću morati početi da učim francuski jezik", rekao je kroz osmijeh poljski napadač.

Otkrio je Lewandowski kako je u prošlosti imao ponude iz Francuske, ali je isto tako saopštio kako nema ni trunke istine u tome da je njegova žena odbila da ode u ovu državu.

"Da, imao sam ponude iz Francuske u prošlosti, ali gluposti su da moja supruga nije željela tamo. Nikad ništa gluplje nisam čuo. Nekad jednostavno imate brojne faktore koji utječu na odluku", dodao je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I ove sezone iskusni poljski fudbaler trese mreže. Odigrao je ukupno 37 utakmica i postigao je 31 gol.

Ovom učinku je dodao i 12 asistencija što je svakako odličan statistički podatak za jednog napadača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti