Bayern ove sezone nije blistao i mnogi tvrde da Niko Kovač nije trener za njemačkog velikana (Foto: EPA)

Trener Bayerna iskren

Kovač priznao da nema svoj sistem igre: Ovo je sve stvorio...

Midhat Šljivak

Prva sezona hrvatskog stručnjaka Nike Kovača na klupi minhenskog Bayerna se bliži kraju.

Još uvijek nije poznato hoće li Kovač i naredne sezone voditi bavarskog velikana, a to uveliko zavisi od rezultata na kraju ove.

Bayern je ispao iz Lige prvaka, bori se za titulu u Bundesligi sa Borussijom iz Dortmunda, te igraju polufinale DFB Kupa.

Niko Kovač je često osporavan od mnogobrojnih navijača Bayerna, a sada je priznao kako nema svoj sistem igre.

"Kada sam došao u Minhen tu je bio sistem kojeg je stvorio Louis van Gaal. Možda je nešto svog malo dodao i Pep Guardiola. Ekipa se osjeća dobro u ovom sistemu igre i nema potrebe da išta mijenjam", rekao je Kovač.

Van Gaal je Bayern vodio od 2009. do 2011. godine, a sa bavarskim velikanom je osvojio tri trofeja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon njega je došao Pep Guardiola (2013. - 2016.) koji je dobio apsolutno spremnu ekipu, te je u tri sezone uzeo sedam trofeja.

Kovač za sada ima osvojen Superkup...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.