Miks klupskog i reprezentativnog fudbala: Bayern na zanimljiv način završava sezonu

Bavarci kreću na dug put

Miks klupskog i reprezentativnog fudbala: Bayern na zanimljiv način završava sezonu

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, fokus minhenskog Bayerna je u potpunosti na Bundesligi u kojoj "ganjaju" Borussiju Dortmund.

Milioneri su trenutno prvi sa dva boda više u odnosu na drugoplasirani Bayern, a dvije ekipe će narednog vikenda odmjeriti snage u međusobnom duelu.

Međutim, nakon što sezona Bundeslige bude završena i titula prvaka Njemačke odlučena, Bavarci mogu preći na nešto opuštenije izazove.

Tako će Bayern sezonu 2018/2019 okončati prijateljskom utakmicom protiv reprezentacije Kine 29. maja, 11 dana nakon okončanja takmičenja u Bundesligi.

Prijateljski susret će se odigrat na Nacionalnom stadionu u Pekingu u okviru Allianz Kina kupa, a označit će četvrtu posjetu Bayerna Kini, stoji u zvaničnom saopštenju bavarskog giganta.

Ekspedicija Bayerna je u prošlosti već posjetila nekoliko kineskih gradova, a bavarski velikan ima i školu fudbala u Quingdaou - dvije nove su u planu.

Također, Bayern je nedavno ozvaničio saradnju sa Industrijskom bankom Kine, tako da posjeta ovoj državi i odigravanje pomenute prijateljske utakmice nije slučajnost.

"Allianz i Bayern su povezani dugotrajnim saradnjama na internacionalnom nivou. Naš klub je već godinama aktivan u Kini, te pruža podršku razvoju fudbala u ovoj zemlji kroz brojne inicijative", izjavio je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, pa dodao:

"Sretni smo zbog predanosti našeg partnera Allianza i zadovoljni što zajedno možemo podržati fudbasku razmjenu između Njemačke i Kine".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi