Domaćini slavili sigurne pobjede u Premiershipu

Son Heung-min prvi pogodio na novom stadionu Tottenhama, City ponovo lider

Tri utakmice engleskog Premiershipa odigrane su večeras, a u sve tri su slavile domaće ekipe, kako je bilo i za očekivati.

Favoriti su imali relativno lake zadatke na domaćem terenu protiv ekipa iz donjeg dijela tabele, a na kraju je najuvjerljiviji bio Chelsea koji je slavio protiv Brightona sa 3:0.

Strijelci za ekipu Maurizija Sarrija su bili Giroud, Hazard i Loftus-Cheek. Plavci se sada nalaze na 5. poziciji sa 63 osvojena boda i nastavljaju borbu za plasman u Ligu prvaka.

Manchester City je dočekao Cardiff i slavio pobjedu od 2:0, a strijelci su bili Kevin De Bruyne i Leroy Sane. Građani su ponovo lider na tabeli jer imaju bod više od Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Večeras je otvoren i novi Tottenhamov stadion, a Pijetlovi su navijače obradovali pobjedom protiv Crystal Palace od 2:0. Strijelci su bili Son-Heung min i Christian Eriksen. Tottenham ostaje na trećem mjestu sa 64 boda i također nastavlja borbu za Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.