Definitivno završio karijeru

Emotivna poruka Salihovića: "Najteži mjeseci iza mene..."

Sejad Salihović i definitivno je okačio kopačke o klin. Nekada standardni reprezentativac naše zemlje u 34. godini života odlučio je da se ne bavi više fudbalom, barem ne u igračkom smislu, a to je potvrdio i njegov agent Tolga Dirican.

Imao je popularni Sejo prethodnih mjeseci mnoštvo ponuda, ponajviše iz 2. Bundeslige, ali poslije mnogo razmišljanja na kraju je procijenio je da je došlo vrijeme da fudbalu kaže 'zbogom' i okrene se nekim novim izazovima.

Da je došao kraj Salihović je potvrdio i na svom Instagram profilu, a u oproštajnoj poruci koju je podijelio s navijačima nije skrivao da mu je bilo teško donijeti odluku. Naravno, iskoristio je priliku i da se zahvali svim onima koji su ga prethodnih godina podržavali ističući da to nikada neće zaboraviti.

"Prethodne sedmice i mjeseci za mene su bili možda i najteži u karijeri. Morao sam donijeti odluku o budućnosti, da li da nastavim igrati ili da završim karijeru. To je bilo brutalno teško, a ni ja sam sebi nisam olakšavao odluku. Na kraju sam odlučio da se udaljim od dijela života koji mi je značio sve. Dakle, to je to", napisao je Salihović, ali na tome nije stao.

"Zahvaljujem svima koji su mi dali nevjerovatna iskustva. Da spomenem sve vjerovatno bih trebao napisati i čitav roman. I pored toga ne bih mogao slovima opisati zahvalnost koju su mnogi, mnogi ljudi zaslužili. Ali, želim reći da nikada neću zaboraviti vašu pomoć, vaše povjerenje i važu predanost."

Došlo je vrijeme za nešto novo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Došlo je vrijeme za novu fazu u mom životu i zaista se radujem tome. Obavijestit ću vas svakako. Vidimo se, naravno...", poručio je nekada sjajni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.