Salihović: Hoffenheim će ponovo ući u Ligu prvaka

I danas prati svoj bivši klub

Salihović: Hoffenheim će ponovo ući u Ligu prvaka

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Sejad Salihović ostao je vezan za Hoffenheim i danas kada više ne igra za taj klub.

Salihović je Hoffenheimov dres nosio od 2006. do 2015. godine i u tom razdoblju je prošao put od trećeg ranga do Bundeslige, što ga je svrstalo među klupske legende, a danas kada je bez kluba često na Rhein-Neckar Arenu dođe kao navijač.

U razgovoru za ugledni Bild prognozirao je gdje bi Hoffenheim mogao završiti u Bundesligi.

"Uvjeren sam kako će Hoffenheim i ove sezone ući u Ligu prvaka, odnosno kako će završiti među četiri najbolja kluba u Njemačkoj. Igraju dobar nogomet", kaže Salihović za njemački list, pa dodaje:

"U nastavku sezone će biti i otpor manji, neće igrati Ligu prvaka i Kup. Nagelsmann će imati više vremena da se posveti timu i intenzivnije priprema za utakmicu."

Uz Salihovića veliki trag u Hoffenheimu od bh. nogometaša ostavio je Vedad Ibišević, a na dobrom putu je i Ermin Bičakčić koji već preko četiri godine nastupa za ovaj tim. Uz to je jedan od najboljih igrača tima iz Sinsheima...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi