Mnogi su ga iskritikovali, ali je vrijedilo: Andrej Kramarić prestigao Sejada Salihovića

Hrvat se sinoć upisao u strijelce

Mnogi su ga iskritikovali, ali je vrijedilo: Andrej Kramarić prestigao Sejada Salihovića

Hoffenheim i  Bayer Leverkusen su sinoć otvorili 27. kolo Bundeslige, a Apotekari su pretrpili težak poraz u Sinsheimu.

Naime, Hoffenheim je slavio rezultatom 4:1. Belfodil je postigao dva gola, Kramarić jedan, dok je sopstvenu mrežu zatresao fudbaler Leverkusena Bender. Jedini gol za Bayer je postigao Volland.

Andrej Kramarić je postavio konačnih 4:1, ali su ga mnogi iskritikovali jer je "skinuo" hat-trick Belfodilu pošto je loptu koja je nakon njegovog šuta svakako išla u gol dodirnuo i tako sebe upisao u strijelce. Treba ipak dodati da je Kramarić Belfodilu odlično asistirao za prvi gol.

Zanimljivo je, međutim, da je Kramarić sinoćnjim golom postao najbolji strijelac Hoffenheima u Bundesligi svih vremena.

Bio je to 47 gol hrvatskog reprezentativca za Hoffenheim u Bundesligi, pa je iza sebe na drugom mjestu ostao bivšeg bh. reprezentativca Sejada Salihovića koji je (u dresu Hoffenheima) pogađao 46 puta u elitnom rangu njemačkog fudbala.

Ipak, Salihović je i dalje najbolji strijelac Hoffenheima svih vremena jer je u svim takmičenjima postigao 67 golova. Andrej Kramarić je ukupno u dresu Hoffenheima pogađao 55 puta.

Top Komentari

ArminA
Samo sto je Salihovic sredina bio a ovaj napadac ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi