Čeka ga žestoka kazna

Kasno je za kajanje: Diego Costa zaplakao kada je ušao u svlačionicu!

Endin Čaušević

Veliki derbi između Barcelone i Atletico Madrida sinoć je obilježio sramotan potez Diega Costa koji je zbog gnusnih psovki prema glavnom sudiji zasluženo dobio direktan crveni karton.

Barcelona je sinoć pobijedila Atletico Madrid sa 2:0 i tako skoro osigurala odbranu titule prvaka Španije. Međutim, madridski tim je većinu utakmice igrao s igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Diego Costa.

To se desilo u 28. minuti kada je Costa bio bijesan što mu glavni sudija Gil Manzano nije svirao prekršaj, a onda je brutalnim psovkama odlučio da mu se obrati što ga je žestoko koštalo.

Napadač Atletica je imao očito svoju žutu minuti u kojoj je uputio gnusne psovke ka sudiji. "Se*em se na tvoju je**nu majku" vikao je Costa dok se unosio Manzanu u facu.

Sudija nije imao milosti i odmah je zasluženo izvadio crveni karton i pokazao je Costi put prema svlačionici. Nakon toga nastao je haos jer su i ostali fudbalere tražili objašnjenje zašto je to uradio, a Manzano nije imao problem da kaže šta mu je Costa psovao.

Diego Simeone je nakon utakmice saznao šta se dešavalo na terenu i za divno čudo priznao je da je njegov igrač napravio veliku glupost i da je zaslužio crveni karton.

Španski mediji prenose da je Costa u svlačionici tek shvatio šta je uradio, ali da je bilo kasno da se kaje. Navodno, on je čak i zaplakao jer je očito shvatio da će dobiti žestoku kaznu zbog svog verbalnog divljanja na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madridski AS jutros je objavio da prema Costi neće biti milosti da će on dobiti čak osam utakmica suspenzije što znači da ga nećemo gledati u La Ligi više ove sezone.

Također, Costa će propustiti i prvo kolo nove sezone španskog prvenstva ukoliko i nakon ljetnog prelaznog roka ostane igrati u Španiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.