Gospodski potez Piquea zbog kojeg mu se Diego Costa treba zahvaliti

Spasio ga

Gospodski potez Piquea zbog kojeg mu se Diego Costa treba zahvaliti

E. Čaušević

Španskog napadača Diega Costu očekuje žestoka kazna zbog direktnog crvenog kartona na meču protiv Barcelone.

Costa je ostavio svoje saigrače na cjedilu u jednoj od najvažnijih utakmica sezone. Atletico je na kraju poražen sa 2:0 i Barcelona je gotovo sigurno osigurala odbranu titule prvaka Španije.

Odlučujući trenutak ovog meča desio se u 28. minuti kada su gosti ostali s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Diego Costa. On je uputio gnusne psovke glavnom sudiji koji se nije dvoumio i odmah je poslao Costu u svlačionicu.

Nakon što je pokazao crveni karton situacija se "zakuhala" jer su ostali igrači Atletica tražili objašnjenje, a niko nije vodio pažnju o Costi koji je bio bijesan na sudiju.

Međutim, tada se uključio defanzivac Barcelone, Gerard Pique, koji je gospodski postupio i smirio Costu kojeg očekuje žestoka kazna i najvjerovatnije čak osam utakmica suspenzije što znači da neće igrati više ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pohvalili su ponašanje Piquea i poručili da je on vjerovatno zaslužan što Costa neće dobiti još težu kaznu jer je uspio da ga smiri i odvede prema tunelu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi