Tako se to radi

Kimpembe naučio lekciju nakon penala protiv Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Presnel Kimpembe bio je tragičar revanš utakmice osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Manchester Uniteda.

PSG je nakon prvog meča imao prednost od 2:0 stečenu na Old Traffordu, ali su na svom terenu u revanšu sve upropastili. United je pobijedio sa 3:1, a treći gol postigli su u sudijskoj nadoknadi iz penala.

Penal je skrivio Kimpembe koji je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a nakon VAR-a sudija je pokazao na bijelu tačku. Marcus Rashford je bio siguran i pogodio je za senzaciju Uniteda u Parizu.

Očito je da je Kimpembe naučio lekciju, a to se najbolje vidjelo na sinoćnjoj utakmici protiv Strasbourga. Kod jednog napada protivnički igrač je šutirao ka domaćih, a Kimpembe je ovaj put ruke stavio iza leđa.

Naravno, nije trebalo dugo da ova fotografija postane jedna od glavnih tema fudbalskih fanova na društvenim mrežama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.