Na ljeto ide u Ajax?

Nazire se Odegaardov novi klub: "Real i ja ćemo zajedno donijeti odluku..."

Edmir Škorić

Martin Odegaard igra sjajnu sezonu u Holandiji u dresu Vitessea, a uostalom sada je zabio gol PSV-u.

Vitesse i PSV su u nedjelju igrali meč 29. kola Eredivizije i on je završen rezultatom 3:3, a Odegaard je u 59. minuti bio strijelac za domaći tim.

Kiks PSV-a uveliko je pomogao Ajaxu, pa je tim iz Amsterdama sada još spremniji da dovede Odegaarda, ali norveški krilni igrač pod ugovorom je s Real Madridom.

Odegaard ima 20 godina, a ugovor s Realom do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Moram razgovarati s Realom i zajedno ćemo donijeti odluku", kazao je Odegaard, koji je i dalje "u zraku", ne zna da li će se vraćati u Madrid, ostati u Vitesseu ili preći u Ajax.

Odegaard se navodno uklapa u Ajaxov stil i želi ga Marc Overmars, a s obzirom da je Ajax zaradio ove sezone oko 140 miliona eura na prodanim igračima, novac im neće biti neki problem ukoliko se odluče uistinu otkupiti Odegaardov ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.