Može li večeras ponovo dati gol Unitedu?

Lionel Messi izabrao najbolji gol koji je dao u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju prvi meč četvrtfinala Lige prvaka u gostima protiv Manchester Uniteda.

Katalonski klub je favorit u ovom okršaju, ali je United pokazao u osmini finala protiv PSG-a da ga ne smije niko olako shvatiti. Naravno, večeras će glavna uzdanica Barcelone biti Lionel Messi koji se nakon više od deset godina vraća na Old Trafford.

U razgovoru za Mundo Derpotivo prije ove utakmice Messi je otkrio koji je za njega najbolji gol koji je postigao do sada u Ligi prvaka. Iako je dao više od 100 golova na kraju je izabrao jedan koji je ispred svih.

Radi se utakmici finala Lige prvaka koja se prije deset godina igrala u Rimu, a sastali su se upravo Barcelona i Manchester United. Tada je Barca pobijedila sa 2:0, a drugi gol dao je Messi i to glavom kada je lobovao legendarnog Edwina van der Sara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.