Koji igrač je nastupao za sve četiri tima večerašnjih parova Lige prvaka?

Nikada nije igrao u finalu

Koji igrač je nastupao za sve četiri tima večerašnjih parova Lige prvaka?

Admin Čaušević

Prvi susreti preostala dva para četvtfinala Lige prvaka na programu su večeras. Na Amsterdam Areni će snage odmjeriti Ajax i Juventus, a na Old Traffordu koplja će ukrstiti Manchester United i Barcelona.

Jedan fudbaler je nastupao za sve četriri tima koja će se večeras takmičiti. Radi se o Zlatanu Ibrahimoviću, Šveđaninu bh. korjena i jednom od najboljih napadača svoje današnjice.

Ibrahimović je član Ajaxa bio od 2001. do 2004. godine, nakon čega slijedi prelazak u Juventus gdje se zadržao do 2006. godine. Na ljeto 2009. je u spektakularnoj zamjeni u koju je bio uključen i Samuel Eto'o prešao u Barcelonu.

Redove katalonskog diva je napustio nakon svega jedne sezone zbog loših odnosa sa Pepom Guardiolom. Član Manchester Uniteda je bio od jula 2016. do marta prošle godine. Igrajući za Crvene đavole doživio je i tešku povredu koljena.

Inače, Liga prvaka nikad nije bilo takmičenje koje je odgovaralo Ibrahimoviću. Iako je igrao u jakim i konkurentnim timovima nije uspjevao doći ni do finala. Sa Ajaxom, Juventusom i Barcelonom je osvajao šampionske titule, dok je sa Manchester Unitedom "uzeo" Evropa ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi