Godina dana od epskog Rominog preokreta protiv Barce

Čudo se dogodilo tu noć u Rimu

Godina dana od epskog Rominog preokreta protiv Barce

S. Grebović

Prije početka utakmice vjerovatno ni najzagriženij i navijači Vučice nisu vjerovali da njihovi ljubimci mogu nadoknaditi zaostatak iz prvog meča sa Camp Noua (4:1).

Prepuni stadio Olimpico tu večer bio je poprište jednog od najvećih preokreta u historiji fudbalske igre. Najbolji strijelac naše reprezentacije i vjerovatno naš najbolji igrač ikada Edin Džeko "načeo" je mrežu Ter Stegena već u 6. minuti.

Podsjećanja radi, Džeko je bio strijelac jedinog gola za Romu u prvom susretu ovih dvaju ekipa čime je Romi dao kolike tolike šanse da se nečemu nada u revanšu. 

U tom momentu su Vučici bila potrebna još dva gola, ali su ipak ostali smireni i nisu previše žurili. U 58. minuti dosuđen je penal za domaće kojeg je izborio upravo Džeko, a koji u gol rutinski pretvara iskusni Daniele De Rossi i to je već 2-0.

Nema sumnje da je u tim momentima igračima Blaugrane ušla voda u uši. Igrala se 82. minuta, korner izvodi Cengiz Under, a loptu glavom pravu u mrežu posprema grčki internacionalac Kostas Manolas za tektonske poremećaje u Rimu i veliko slavlje.

Do kraja su mreže mirovale, a Barcelona se tek tada sjetila da počne igrati fudbal, ali to je bilo prekasno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Velika je to noc bila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi