Drugi poraz Zrinjskog u Ligi za prvaka

OKK Spars na krilima Hasandića do trijumfa u Mostaru

OKK Sparsi slavili su večeras u derbiju 4. kola Lige za prvaka u Mostaru protiv HKK Zrinjski rezultatom 79:72.

Bila je ovo večer Almira Hasandića koji je odigrao možda najbolju partiju u dresu sarajevskog kluba od prelaska iz redova Slobode.

Nije slutilo na ovakav scenarij nakon prve četvrtine koju su aktualni prvaci dobili sa 27:20, no u drugoj su se stvari potpuno promijenile. Sarajlije su preuzele konce igre i u jednom trenutku poveli s čak 9 razlike da bi se na odmor otišlo rezultatom 42:37 za Sparse. 

Almir Hasandić davao je ton igri Sparsa, pogađao iz svih pozicija i na kraju je upravo njegova partija bila presudna u ovoj pobjedi momaka u plavim dresovima. U neizvjesnoj završnici u kojoj su Sparsi imali prednost od 4 razlike na 30 sekundi do kraja Hasandić je pogodio trojku s pola terena i tako zapečatio sudbinu Zrinjskog.

S 26 poena bio je najefikasniji igrač utakmice i Sparsa. Bajramović je od igrača s dvoznamenkastim brojem poena postigao 14, a Durmo 12 za Sparse.

Kod Zrinjskog Ramljak 20 i Igrutinović s 21 poenom najraspoloženiji za igru. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski:Šutalo 2, Igrutinović 21, Pajić, Zlomislić, Smajlagić 2, Todorović 4, Sokolović 9, Miličević 2, Ljujić 8, Ramljak 20

OKK Spars: Durmo 12, Zahiragić 8, Jovanović, Hasandić 26, Albijanić 8, Manjgafić, Kamenjaš 9, Protić, Glogovac 2, Bašić, Bajramović 14

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.