Sjajna završnica HKK Zrinjski odvela do pobjede protiv Širokog
Furioznom završnicom mostarski košarkaši došli su do bodova.

Vrijedna ppobjeda aktualnog prvaka

Sjajna završnica HKK Zrinjski odvela do pobjede protiv Širokog

Krasna košarkaška večer u Mostaru završila je velikom pobjedom HKK Zrinjski protiv neugodne ekipe HKK Široki koja je unatoč porazu ostala na prvom mjestu Lige za prvaka.

Utakmicu koja je igrana u sjajnoj atmosferi pred oko više od 1000 gledatelja bolje su otvorili gosti koji su poveli 10:3, no domaći su se skoro konsolidirali i prelaze u vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 21:13.

Ipak, mlada i poletna momčad Širokog se snašla i prvo poluvrijeme ipak uspjela riješiti u svoju korist (31:30) najavivši da će u drugom poluvremenu itekako se truditi namučiti aktualnog prvaka.

U tom ritmu počela je i treća četvrtina. Široki ju je otvorio bolje i veliki dio tog perioda igre Širokobriježani su vodili sa 6 razlike i obzirom na tvrde obrane koje su se igrale na obe strane na momente se činilo da će Mostarci teško sustići lidera na ljestvici.

Ipak, četvrta četvrtina donijela je uragan koji je u kreaciji domaćih košarkaša otpuhao goste s terena. Zrinjski ju je dobio s 27:11 i utakmica je završila s pomalo nerealnih 14 razlike za prvake, jer je velikim tijekom susreta rezultat bio na klackalici.

Mladi Širokobriježani su se pred kraj raspali i uvjerljvo izgubili susret. Najzaslužniji za to je Marko Šutalo s 21 poenom. pogađao je Šutalo kad je bilo najpotrebnije za Zrinjski. Ramljak je dodao 14 poena, Rikić 13 a Igrutinović 11 poena.

Kod Širokog najbolji centar Kraljević sa 16 poena koji je ujedno bio i jedini dvoznamenkasti košarkaš u svom timu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Šutalo 21, Igrutinović 11, Smajlagić, Pajić, Ljujić 1, Miličević 8, Sokolović 9, Golemac, Rikić 13, Zlomislić, Todorović, Ramljak 14

HKK Široki: Fener 4, Lončar 6, Filipović 9, Čolak 2, D.Drežnjak 6, Karačić 6, M.Drežnjak 7, Batinić 3, Šušak, Damjanović, Lončar 6, Filipović 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi