FOTO: Redžep Kadrić

Zvijezda za vikend gostuje u Jajce

"Pobjeda protiv Veleža je dokaz da smo na pravom putu"

Samir Mlaćo

Nogometaši Zvijezde iz Gradačca i nakon 21. odigranog kola nalaze se na trećem mjestu Prve lige FBiH.

U prošlom kolu izabranici Mile Lazarevića savladali su lidera Veleža sa minimalnih 1:0.

Jedan od najboljih u redovima Zvijezde bio je Kenan Šarić.

"U tom meču smo pokazali u najboljem svjetlu. Pokazali smo kako individualni, tako i timski kvalitet. Velež je sjajna ekipa i mislim da pobjeda jasno oslikava da smo na pravom putu", kazao je Šarić.

Zadovoljan je dosadašnjim igrama svog tima.

"Kao najmlađa ekipa u ligi sa samo par iskusnijih nogmetaša držati se u vrhu nije nimalo lako. Mislim da ćemo ipak u svakoj narednoj utakmici izgledati još bolje".

U dosadašnjem dijelu sezone Prve lige FBiH upisao je 20 nastupa uz tri pogotka i dvije asistencije.

"Ove polusezone me krenulo odlično, ali povrijedio sam se i to me spriječilo da pružim maksimum. Utjecalo je to i na minutažu, ali sada sve dolazi na svoje".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu Zvijezda će put Jajca u goste Metallegheu.

"U mečevima protiv Olimpika i Veleža pokazali smo kvalitet, ali i karakter. Zvijezda sigurno ima još mnogo toga pokazati, a to ćemo nastojati i u Jajcu, koje imaju jaku ekipu. Ipak, mi Jajce želimo napustiti neporaženi", dodao je Šarić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.