Arjena Robbena su zbog mnogobrojnih povreda u karijeri nazvali "stakleni čovjek". Povrede su ga spriječile da napravi još više nego što jeste (Foto: EPA)

Teško da će igrati do kraja sezone

Tužan kraj za Robbena u Minhenu

Midhat Šljivak

Arjen Robben je na tužan način završio karijeru u minhenskom Bayernu.

Iskusni 35-godišnji ofanzivac na kraju sezone napušta klub u kojem je proveo 10 godina, ali čini se kako je on sa nastupima za Bavarce završio.

Povrede su bile sastavni dio karijere za Robbena. Tako je i sad, a upravo zbog jedne od njih će Holanđanin vjerovatno propustiti ostatak sezone.

"Nisam siguran hoću li zaigrati za Bayern do kraja sezone. Situacija je frustrirajuća jer ne znam šta je konkretno u pitanju", rekao je Robben za Sky Germany.

Robben je posljednji meč u dresu bavarskog velikana odigrao u novembru prošle godine. Bio je to meč Lige prvaka protiv Benfice i od tada je holandski fudbaler van terena zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tužan je ovo kraj jedne velike karijere u Minhenu, a ako se uspiješno oporavi Robben će karijeru nastaviti u američkoj MLS ligi.

U karijeri je Robben nastupio ukupno 305 puta za Bayern i postigao je 143 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.