Irfan Peljto pred početak posljednjeg vječitog derbija na Grbavici

Važan zadatak za bh. sudije

Irfan Peljto sudi polufinale omladinske Lige prvaka

Baš poput "prave" i Liga prvaka za mlade ulazi u svoju završnicu, a UEFA za preostale mečeve ovog takmičenja želi delegirati što kvalitetnije djelioce pravde.

Završnica UEFA-ine omladinske Lige prvaka se igra u Nyonu, a pravdu na jednom od polufinalnih susreta dijelit će sudije iz Bosne i Hercegovine.

Naime, u polufinalu omladinske Lige prvaka između Hoffeneheima i Porta sudit će ponajbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Peljto je minulog vikenada odlično odradio posao na vječitom sarajevskog derbiju, a već 26. aprila ga očekuje zadatak na međunarodnoj sceni.

Njegovi pomoćnici na ovoj utakmici će biti Ibrišimbegović i Beljo dok će Šehović imati ulogu četvrtog sudije. Naravno, svi pomenuti su bh. arbitri.

Irfan Peljto je već imao priliku dijeliti pravdu u omladinskoj Ligi prvaka, sudio je i jednu utakmicu kvalifikacija za "pravu" Ligu prvaka, utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope i meč grupne faze Lige Evrope između Salzburga i Rosenbroga.

Ovaj 34-godišnji Sarajlija se trenutno nalazi u drugoj UEFA-inoj sudijskoj grupi, ali bi uskoro trebao biti prebačen u elitnu.

Još ranije smo pisali da je Peljto pozvan na UEFA-in Seminar za međunarodne sudije kategorije 2 koji se održava u maju.

Na pomenuti seminar je pozvano 40 od ukupno 85 sudija iz druge grupe, a od njih se očekuje da će uskoro preći u prvu i suditi najveće evropske mečeve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.