Iker Casillas večeras nastavlja pisati stranice historije Lige prvaka

Zabilježit će 176. nastup

Iker Casillas večeras nastavlja pisati stranice historije Lige prvaka

Legendarni španski golman Iker Casillas večeras će dodatno podebljati veliki rekord u Ligi šampiona.

Golman Porta sa svojim timom gostuje kod Liverpoola u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, a obzirom da je u prvoj postavi, zabilježit će 176. nastup u ovom takmičenju.

Iker je već sada lider po broju nastupa u Ligi prvaka jer ih ima 15 više od drugoplasiranog Cristiana Ronalda koji će također sutra zabilježiti novi nastup jer sa svojim Juventusom igra protiv Ajaxa.

Inače, na trećem mjestu je Xavi sa 151 utakmicom, a od aktivnih fudbalera najbliži Casillasu i Ronaldu je Lionel Messi koji se nalazi na 7. poziciji sa 131 utakmicom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Iker je prava legenda Lige prvaka jer u svojim vitrinama ima tri trofeja. Naravno, sva tri je osvojio natupajući za Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi