"Porto je redovno kupovao utakmice, dan prije utakmice su sudijama donosili poklone"
Khalid Boulahrouz je izjavio da je vlasnik Porta u to vrijeme bio poznat po podmićivanju sudija

Teške optužbe na račun portugalskog tima

"Porto je redovno kupovao utakmice, dan prije utakmice su sudijama donosili poklone"

S. Pašalić

Porto i Benfica u portugalskom prvenstvu u većini slučajeva vode bitku za naslov prvaka.

Tako je to bilo i u sezoni 2012/2013 kada je Porto osvojio naslov sa samo jednim bodom prednosti ispred Benfice. Porto je te sezone u 30 utakmica upisao 24 pobjede i 6 remija te je završio sezonu bez poraza.

Te sezone je u ekipi Sportinga igrao holandski igrač Khalid Boulahrouz koji je sada izjavio da je Porto u to vrijeme redovno podmićivao sudije i gradio sebi put do naslova.

"Igrali smo tada protiv Porta u gostima. Ako ste pratili portugalsku ligu u to vrijeme znali ste da je vlasnik Porta bio poznat po podmićivanju sudija. Dosuđen je nepostojeći penal protiv nas jer morali su osvojiti naslov. Vlasnik Porta je redovno dan prije utakmice davao poklone sudijama", rekao je Boulahrouz.

Porto je u to vrijeme imao nekoliko sjajnih nogometaša u svojim redovima kao što su Joao Moutinho, Jackson Martinez, Alex Sandro, Lucho Gonzalez, James Rodriguez.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ekipa Porta je u toj utakmici dobila dva penala, prvi je dosuđen u 56. minuti, ali je Lucho Gonzalez bio neprecizan, a onda je u 83. minuti dosuđen i drugi penal kojeg je realizirao James Rodriguez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi