Sve je izvjesnije da će BiH uskoro imati sudiju među sudijskom elitom
Irfan Peljto u akciji na sarajevskog vječitom derbiju

Mladi bh. sudija gradi ozbiljnu karijeru

Sve je izvjesnije da će BiH uskoro imati sudiju među sudijskom elitom

Bosna i Hercegovina odavno ima fudbalere koji se takmiče na vrhunskom nivou, a uskoro bi trebala dobiti i jednog fudbalskog sudiju na elitnom nivou.

Riječ je o Sarajliji Irfanu Peljti koji se polako, ali sigurno probija do odabranog društva evropskih djelioca pravde.

Danas 34-godišnjak, Irfan Peljto je do Premijer lige BiH stigao još 2012. godine, a prošle je sudio i jednu utakmicu grupne faze Lige Evrope.

Nakon tri meča kvalifikacija za Ligu Evrope, Peljto je krajem oktobra odsudio meč grupne faze između Salzburga i Rosenborga.

Dobro obavljen posao mu je obećavao korak naprijed u karijeri, a čini se da će on isti i napraviti.

Peljto se trenutno nalazi u drugoj sudijskoj grupi, ali bi uskoro trebao u prvu, elitnu - među sudije koje sude najveće evropske mečeve.

Naime, u maju se održava UEFA-in Seminar za međunarodne sudije kategorije 2, a od njih 85 iz druge grupe, na isti je pozvano 40 sudaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od pozvanih je i Irfan Peljto, a očekuje se da će veliki broj onih koji su pozvani na pomenuti seminar u budućnosti preseliti u elitnu grupu.

Inače, Irfan Peljto već odavno sudi najveće utakmice bh. fudbala, a kada je međunarodni u pitanju sudio je, osim pomenutih mečeva kvalifikacija i grupne faze LE, utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka, utakmice omladinske Lige prvaka, te veliki broj utakmica kvalifikacija za omladinska Evropska prvenstva.

Promo

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
sudi covjek derbi a citava mu familija pitari
0 6
Ibro
Nek se nasi probijaju drago mi je
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi