Poslije poraza u derbiju

Osim pravi niz izmjena: Pod Bijelim brijegom promjena na golu Plavih

A. Čaušević

Navijači Željezničara su ove sezone doživjeli "mali milion" razočaranja. Ono najbolnije su doživjeli u subotu kada su Plavi s 0:3 izgubili od Sarajeva. 

Mnogi prvotimci najtrofejnijeg bh. kluba su podbacili u sarajevskom derbiju zbog čega i ne čudi zašto će Amar Osim u subotnjem susretu sa Zrinjskim napraviti niz izmjena u prvom sastavu.

Ona najznačanija će svakako biti među stativima. Trener Željezničara je odlučio promijeniti golmane pa će umjesto Vedrana Kjosevskog u subotu gol Plavih na stadionu Pod Bijelim brijegom braniti iskusni Irfan Fejzić.

Kjosevski ove sezone ne pruža partije u skladu sa svojom reputacijom, dok je Fejzić otkako je stigao u klub u januaru 2016. godine u nekoliko navrata pozivan da "gasi požar" te je svoje zadatke izvršavao veoma solidno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim na golu bit će promjena i u posljednjoj liniji, a u startnoj postavi će se vjerovatno naći i Asim Zec.

Inače, Željezničar će sutra otputovati u Međugorje, a subotnji duel će dočekati u karantinu. Danas su na Grbavici trenirali svi igrači uključujući Ermin Zeca što posebno može da raduje Osima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.