Švicarski golman je u duelu protiv Mainza "izvadio" nemoguće (Foto: EPA)

Čudesne odbrane Švicarca

Ako Borussia osvoji titulu golman Burki zaslužuje popriličnu povišicu zbog onog što je napravio

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda savladala je danas Mainz sa 2:1 i tako je došla do važne pobjede u borbi za titulu prvaka Njemačke.

Međutim, velikan iz Dortmunda nimalo lako nije došao do tri boda koja ih ostavljaju u igri za trofej, a lako je Mainz mogao utišati Signal Iduna Park.

Borussia je golovima Jadona Sancha imala dva gola prednosti do 83. minute. Mainz je u život vratio Quaison pogotkom u ovoj minuti za 2:1 i utakmica je do kraja bila otvorena.

Mogli su gosti doći i do boda. Međutim, u tome ih je spriječio čudesni golman domaćeg tima Roman Burki, koji je u 87. minuti imao tri zasita čudesne odbrane.

U nekoliko sekundi Švicarac je uspio da napravi tri fantastične odbrane i da loptu zadrži na gol-liniji nakon posljednjeg pokušaja i na kraju je Borussia osvojila tri velika boda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 28-godišnji golman je tako junak dana, a ako Borussia na kraju osvoji naslov ispred Bayerna, Burki će svijetla obraza moći da traži povišicu.

Ovakve odbrane mu to i garantuju, jer zaista je napravio nevjerovatne stvari na golu. Borussia je sada dva boda ispred Bayerna koji svoj meč 29. kola igra stura protiv Fortune.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.