Mbappe bi mogao zaraditi kaznu zbog svojih komentara

U Parizu "kuknjava": Ponovo isti čovjek i ponovo krađa?

PSG je i dalje neprikosnoven na prvom mjestu Ligue 1, ali je u nedjelju ponižen u Lilleu.

Ove sezone sjajni Lille predvođen Pepeom je razbio PSG sa 5:1 i tako "Svecima" nanio najteži prvenstveni poraz u posljednjih 19 godina.

Istina, crveni karton za Bernata u 36. minuti (pri rezultatu 1:1) je promijenio dosta toga, ali niko nije očekivao ovakav debakl moćnog PSG-a.

Tako će potvrda nove titule prvaka Francuske još pričekati, a Parižani su nakon utakmice bili posebno ljuti na glavnog arbitra Benoita Bastiena, koji je u Lilleu isključio Bernata i poništio dva gola Mbappeu.

Zanimljivo je da je Bastien sudio duel PSG-a i Guingampa ranije ove sezone u kojem su se "Sveci" oprostili od Liga kupa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon sinoćnje utakmice sudiju Bastiena je pogotovo kritikovao mladi Mbappe, a kako su njegove izjave uhvaćene TV kamerama postoji mogućnost da će biti kažnjen od strane Fudbalske federacije Francuske.

"Ovaj isti sudija nam je uzeo Liga kup, uzima nam igrače, uzima nam sve", govorio je ljutiti Kylian Mbappe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.