Nicky Butt je bio član ekipe Uniteda koja je 1999. godine osvojila Ligu prvaka

Iz Uniteda se nisu htjeli oglašavati u vezi ovog događaja

Igrač koji je osvojio Ligu prvaka s Unitedom uhapšen i večerašnji meč će gledati iz pritvora

S. Pašalić

Šef akademije Manchester Uniteda Nicky Butt uhapšen je zbog sumnje da je fizički napao jednu osobu.

44-godišnji Butt je bio u policiji u utorak poslijepodne, nekoliko sati prije početka utakmice Manchester Uniteda i Barcelone u Ligi prvaka.

Glasnogovornik policije izjavio je: "Policija je pozvana oko 14 sati u utorak, 16. aprila 2019. godine, zbog prijave da je jedna žena napadnuta u kući na Broadwayu, Hale"

"Žena je zadobila manju posjekotinu na ruci, ali nije trebala madicinsku pomoć. 44-godišnji muškarac uhapšen je zbog sumnje na napad i ostaje u pritvoru zbog ispitivanja.", dodao je glasnogovornik policije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Uniteda nisu željeli komentarisati ovaj slučaj. Ovo je drugi incident koji se desio danas u kojem su učestvovali bivši igrači tima sa Old Trafforda nakon što je Nogometna asocijacija Engleske danas pokrenula istragu protiv Paula Scholesa zbog klađenja.

Butt, koji je u klubu od 1992. do 2004. godine ostvario 387 nastupa, imenovan je za šefa akademije 2016. te su mu pripisane zasluge za razvoj Marcusa Rashforda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.