De Gea je pripremio nešto posebno za Lionela Messija
Može li De Gea zaustaviti Argentinca?

Golman Uniteda imao specijalnu pripremu za večerašnji meč

De Gea je pripremio nešto posebno za Lionela Messija

S. Pašalić

Manchester United će večeras pokušati iznenaditi Barcelonu, a prvi korak prema tome je da ne primi gol.

Zaustavljanje Lionela Messija je primarni, ali i najteži zadatak, međutim čini se da je golman Manchester Uniteda David de Gea pripremio nešto posebno za večerašnji meč.

"Oni koji dobro poznaju Davida mogu vam reći jednu od njegovih vrlina, a to je njegova sposobnost da se fokusira na nešto, on je vrlo jak mentalno", rekao je trener golmana Emilio Alvarez.

"Radimo nešto drugačije kada se suočavamo s Messijem. S De Geom smo radili na nekim specifičnijim detaljima, postoje neki dodaci u poređenju s drugim utakmicama u kojima nemate Messija u napadu"

"Ne bih lagao ako kažem da radimo super specijalnu pripremu. Mnogo sam godina radio u La Ligi s Davidom i prije s drugim golmanima"

"Ne mogu poreći da postoji posebnost kada je riječ o Leu. Na kraju, pokušavate dati neke podatke golmanu kako bi mu to pomoglo", dodao je Alvarez.

"U ovim utakmicama imamo puno poštovanja prema protivnicima i njihovim igračima, ali nemamo straha. Uspjevali smo pobijeđivati važne protivnike poput Barcelone, tako da smo sposobni pobijediti bilo koji tim"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Najvažnije je znati da je Liga prvaka drugačije takmičenje od Premier lige", nastavio je Alvarez.

"Način na koji smo eliminisali PSG je pojačanje za nas. To je najvažnija utakmica sezone", zaključio je Alvarez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi