Helem nejse: Fantastičan početak turneje "Pola čovjek pola jedan"

Endin Čaušević

Sarajevska grupa Helem nejse  proteklog je vikenda započela turneju pod nazivom „Pola čovjek pola jedan“, nekoliko dana nakon objavljivanja istoimenog albuma. Turneju su počeli koncertom u Mostaru u klubu Abrašević, u petak 12. aprila.  Dan poslije, u subotu, svirali su u Tuzli, također u punom klubu Palma.

Sudeći po reakcijama publike, nove pjesme su jako dobro prihvaćene, pa su tako Mostarci i Tuzlaci neumorno skakali, pjevali i plesali uz hitove stare i nove. Interakcija i bliski kontakt sa publikom tokom cijelog koncerta neizostavna je karika njihovog showa, a atmosfera je došla do samog usijanja prilikom izvođenja pjesama „Zijo Kamatar“, „A ja sam za to“, „Kabadahija“, „Debili“.

„Turneja „Pola čovjek pola jedan“ je vrhunski započela, a energiju koju smo dobili od mostarske i tuzlanske publike bilo bi suvišno i komentarisati. Koncerti su bili za pamćenje, a publika nas je nekoliko puta zvala na bis jer su i oni skontali da im ovaj put i to možemo priuštiti. Veliko hvala svima koji su došli.“ rekao je Čika Gagara.

Turneja se nastavlja već u petak, 19. aprila u Bihaću u klubu Piramida, u Brčkom u klubu La Botega 26. aprila, a dan poslije, 27. aprila u Zagrebu u klubu Kset.

Dio atmosfere iz Mostara i Tuzle, kao i zanimljivi osvrt članova grupe Helem nejse na vikend nastupe možete pogledati na videu ispod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.