Budućnost će tako nakon pobede na svom terenu protiv Mladosti iz Malešića na gostovanje kod NK Odžak 102, ekipe koja je posljednja na tabeli i već je siguran putnik u niži rang takmičenja.

Druga liga FBiH- sjever

FK Budućnost krupnim koracima grabi ka Prvoj ligi, velika borba vodi se na dnu tabele

Esmer Oštraković

Nakon što su u srijedu odigrane utakmice 22. kola Druge lige FBiH- sjever, već sutra se igraju utakmice narednog kola.

Jako je zanimljivo na vrhu tabele, gdje se za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH bore Budućnost iz Banovića i Gradina iz Srebrenika, ali ništa manje nije zanimljivo ni u donjem dijelu tabele.

Budućnost će tako nakon pobede na svom terenu protiv Mladosti iz Malešića na gostovanje kod NK Odžak 102, ekipe koja je posljednja na tabeli i već je siguran putnik u niži rang takmičenja.

Drugoplasirana Gradina će nakon prekida u utakmici protiv Čelića na svom terenu dočekati Lokomotivu iz Miričine. Još uvijek nije poznato kako će biti registrovana utakmica u Čeliću, ali sigurno je da Gradina neće tako lako odustati od borbe za prvo mjesto.

Nakon ovog kola upravo ove dvije ekipe će se naredne sedmie sastati u Banovićima, gdje će Budućnost možda imati i meč loptu protiv Gradine.

Kada je u pitanju borba za opstanak ekipa Mramora se nakon dvije vezane pobjede vratila u život, te ima realne šanse za opstanak.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Oni će se za opstanak boriti sa Slogom iz Tojšića i Bosnom iz Kalesije, a u sigurni nisu ni Prokosovići.

Mramor nakon domaće pobjede protiv Bosne, gostuje u Lukavcu kod Radničkog, Sloga iz Tojšića nakon pobjede na domaćem terenu protiv Bosne iz Mionice ide u Priluk, dok Bosna Kalesija na svom terenu dočekuje Svatovac iz Poljica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.