Široki Brijeg dočekuje Zrinjski

Sve je spremno za veliki hercegovački derbi: Teren kao da je iz fudbalske bajke

Fudbaleri Širokog Brijega i Zrinjskog odigrat će ovog vikenda veliki derbi 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U pitanju je susret koji je od velikog značaja za oba tima, jer se Široki bori za izlazak na evropsku scenu, a Zrinjski za titulu prvaka.

Trener domaćih Goce Sedloski najavio je veliku borbu za bodove.

"Zrinjski je bez poraza i bez primljenog gola u ovom trećem dijelu prvenstva, izuzetno težak protivnik kojem, znamo, samo pobjeda igra u borbi za titulu. Međutim, mi također znamo što hoćemo, gledat ćemo sebe i postaviti se čvrsto i agresivno u derbiju. Nadam se da će gledatelji uživati u obostrano kvalitetnoj igri i da će bodovi ostati u Širokom“, rekao je Sedloski pred meč.

Ono što je jako bitno je činjenica da je teren Pecare pripremljen veoma dobro i da fudbaleri s te strane neće imati nikakvih problema.

Navikli smo da je travnjak Pecare uvijek u izuzetnom stanju, ali ovog puta izgleda zaista kao iz bajke, kao što možete i vidjeti.

Inače, treba reći i to da je trener Zrinjskog Blaž Slišković pred ovaj usret također najavio veliku borbu na terenu.

"Prije svega smo fokusirani na utakmicu sa Širokim i tako smo se cijeli tjedan i spremali. Razmišljali smo samo o njima i nismo vodili računa o tabeli i kalkulacijama. Išao nam je rezultat s Koševa itekako na ruku jer ova razlika više nije nedostižna".

"Ostavili su sjajan dojam na Koševu, jedan dio utakmice su izgledadli mnogo kvalitetnije u odnosu na Sarajevo. Bilobrk je na kraju svojim obranama na kraju ispao junak ali to je uostalom i njegov posao a o njegovim kvalitetama je suvišno bilo šta pričati".

"Široki je znao šta želi u Sarajevu i kroz analizu te utakmice znamo da će nam na Pecari biti veoma teško. Oni žele nastaviti kvalitetno igrati i dobiti nas. S druge strane mi moramo biti otvoreni prema naprijed, dolaziti u završnicu i pokušati dobiti. Kalukalcije nemaju nikakve svrhe. Mi ćemo dakle biti otvoreni a vjerujem da će i oni, te igrati za gol više"

"U odnosu na zadnji susret u kojem je bilo 1:1 ovo su sada potpuno drukčije momčadi. Mi se nadamo kvalitetnijoj igri nego tada", kazao je popularni Baka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, sutrašnji susret između Širokog Brijega i Zrinjskog je na rasporedu od 17.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.