Slišković: U Sarajevu više nisu sigurni u titulu kao što su bili prije nekoliko kola!

Press HŠK Zrinjski uoči gostovanja na Pecari

Slišković: U Sarajevu više nisu sigurni u titulu kao što su bili prije nekoliko kola!

U prostorijama HŠK Zrinjski jutros je povodom velikog hercegovačkog derbija koji će na Pecari sutra odigrati NK Široki i HŠK Zrinjski održana press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio Blaž Baka Slišković

Baka je press otvorio epilogom prošlog kola u kome se velika prednost Sarajeva istopila na samo 4 boda prednosti pred Mostarcima:

"Završnica je sezone, do kraja je još 7 kola, mogući su razni scenariji, može se desiti još neočekivanih rezultata kako vodećih tako i timova koji se bore za opstanak u Premijer Ligi. Rano je nešto konkretnije govoriti iako je jasno da priželjkujemo što bolji ishod za nas" - rekao je Blaž Slišković i nastavio: - "Suvišno je pričati o raspletu do zadnjih par kola gdje će sve biti konkretnije".

"Prije svega smo fokusirani na utakmicu sa Širokim i tako smo se cijeli tjedan i spremali. Razmišljali smo samo o njima i nismo vodili računa o tabeli i kalkulacijama. Išao nam je rezultat s Koševa itekako na ruku jer ova razlika više nije nedostižna".

"Još uvijek je to mirna razlika za FK Sarajevo ali vjerujem da više nisu sigurni u titulu kao što je bilo 3, 4 kola prije ovoga. Naši bolji rezultati u zadnje vrijeme, te nešto lošiji Sarajeva doprinijeli su tome da se prvenstvo opet otvori. Puno je neizvjesnije nego prije mjesec dana. To nam je i bio cilj, nadati se kiksu Sarajeva i u međuvremenu igrati dobro".

"Doveli smo time situaciju do neizvjesnosti i nadam se da će to potrajati do kraja jer mi vidimo svoju šansu ali je najvažnije da nastavimo ovaj niz i čekati još koji kiks Sarajlija".

Progovorio je Baka nešto i o sutrašnjem protivniku:

"Ostavili su sjajan dojam na Koševu, jedan dio utakmice su izgledadli mnogo kvalitetnije u odnosu na Sarajevo". Bilobrk je na kraju svojim obranama na kraju ispao junak ali to je uostalom i njegov posao a o njegovim kvalitetama je suvišno bilo šta pričati"

"Široki je znao šta želi u Sarajevu i kroz analizu te utakmice znamo da će nam na Pecari biti veoma teško. Oni žele nastaviti kvalitetno igrati i dobiti nas. S druge strane mi moramo biti otvoreni prema naprijed, dolaziti u završnicu i pokušati dobiti. Kalukalcije nemaju nikakve svrhe. Mi ćemo dakle biti otvoreni a vjerujem da će i oni, te igrati za gol više"

"U odnosu na zadnji susret u kojem je bilo 1:1 ovo su sada potpuno drukčije momčadi. Mi se nadamo kvalitetnijoj igri nego tada".

"Opet imamo probleme sa zdravstvenim biltenom. Opet je bilo povreda. Pero Stojkić je ozlijedio vrat i ne računamo na njega jer ne želimo reskirati u ovakvoj utamici. Ni on ne smije ući u rizik i ne može se računati na njega. Ne računamo ni na Galića koji je zadobio udarac u tetivu u Tomislavgradu. Bekić ima probleme sa zadnjom ložom, kartonirani su Čirjak i Stanić kojem je također napuknuo nos".

"Oni svi bi bili ozbiljni konkurenti za 18 ali šta je tu je, na Široki idemo s ovim kadrom koji nam je preostao"

"Što se tiče sastava vidjet ćemo poslije današnjeg treninga na kojem ćemo igrati na dva gola i gdje ćemo odrediti i sustav igre te onih 18 igrača koji će biti u kadru".

Osvrnuo se Baka na komentar kako Zrinjski opet ne igra najbolje ali osvaja bodove:"Daj Bože da ostane tako a da postanemo prvaci" - rekao je Baka i nadovezao se: - "Ako Sarajevo izađe iz krize bit će svakako teško dostići prvo mjesto ali eto i ta konstatacija je po meni pozitivna, ona govori da smo se prilagodili igračkom kadru koji je bio šarolik usljed ozljeda i nespremnosti nekih igrača. Uspjeli smo se pokrpiti i skupiti ekipu koja iga 90 minuta sa voljom, željom i htijenjem i upravo je to naš najveći dobitak".

"I sami igrači su svjesni da kvalitet ne može doći do izražaja usljed ozljeda i nespremnosti. Dosta tih momaka na koje smo računali nije bilo u stanju odgovoriti na pravi način i ostali su se stisli i počeli donositi dobre rezultate. Nisam ljubitelj statistika, najvažnije je tko će prvi presjeći vrpcu, a na koji način će to uraditi manje je važno". - najavio je Baka sutrašnji meč sa Širokim koji se igra na Pecari u 17h.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Konta Baka sve i jednu pobijediti. Hahaha. Prosralo te žestoko do sada, od sada vraćaš sa kamatama.
4 0
VelaHavle
"Nisam ljubitelj statistika, najvažnije je tko će prvi presjeći vrpcu, a na koji način će to uraditi manje je važno"
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije