Ko će od juna biti NBA igrač?

Lista prijavljenih mladih evropskih igrača za NBA Draft sve duža

Ovogodišnji NBA Draft će se održati 20. juna u Brooklynu, a lista mladih evropskih košarkaša koji su se prijavili za isti je sve duža.

Posljednji u nizu onih koji su komplatirali svu potrenu papirologiju i prijavili se na Draft je 21-godišnji francuski bek Abdoulaye N'Doye.

N'Doye igra svoju najbolju sezonu u Francuskoj, u dresu Choleta, te bilježi prosječno 6.3 poena, 3.3 asistencije, 2.2 skokova i 1.2 ukradene lopte po utakmici.

Također, za NBA Draft se prijavio košarkaš Avtodor Saratova Nikita Mikhailovsky. Ovaj 18-godišnji ruski bek ove sezone u VTB ligi prosječno bilježi 5.5 poena i 2.2 skokova po utakmici.

Prije njih dvojice, za NBA Draft su se već prijavili sljedeći mladi evropski igrači: Vrenz Blejenbergh, Iggy Brazdaikis, Jon Axel Gudmundson, Matas Joegela, Gytis Masiulis, Neemmias Queta, Deividas Sirvydis, Derrik Smits, Arnas Velička i Yovel Zoosman.

Treba napomenuti da sve ranije prijave za NBA Draft mogu biti povučene prije zadnjeg roka za podnošenje istih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.