Boston odustao od prvog pika na NBA draftu

Iznenađujući potez

Boston odustao od prvog pika na NBA draftu

E. Čaušević

Ljubitelji NBA lige s nestrpljenjem očekuju ovogodišnji draft koji se trebaju održati za tri dana.

Boston Celticsi su danas zvanično odlučili da će prepustiti svoje pravo prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu Philadelphiji 76ersima, a u zamjenu će oni imati treći pik na ovogodišnjem draftu, te jedan izbor u prvoj rundi na nekom NBA draftu u narednim godinama.

Ovaj potez Bostona je poprilično dobar jer su čelni ljudi Celticsa osigurali pik između drugog i petog mjesta na draftu naredne godine ili na draftu 2019. godine. Također, 76ersi su veoma zadovoljni postignutim dogovorom jer im je bio cilj da imaju prvi pik, kako bi konačno doveli nekog vanserijskog košarkaša u svoje redove.

Američki mediji navode da će prvi pik na ovogodišnjem draftu sigurno biti Markell Fultz koji dolazi sa Univerziteta Washington. Ovo je drugi put zaredom da će Philadephija prva birati na NBA draftu. Prošle godine ovaj klub izabrao je Bena Simmonsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti