ESPN prognozirao NBA Draft: Džanan Musa visoko pozicioniran
Bh. košarkaš će se sigurno naći na NBA Draftu naredne godine, a već se prognozira koji će pik biti Džanan Musa

S nestrpljenjem se očekuje Draft naredne godine

ESPN prognozirao NBA Draft: Džanan Musa visoko pozicioniran

E. Čaušević

Najbolji mladi bh. košarkaš Džanan Musa u dosadašnjem dijelu sezone pruža odlične igre u Cedeviti, ali i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Musa je u nekoliko navrata u razgovorima za SportSport.ba potvrdio da će na kraju ove sezone ići na NBA Draft jer vjeruje da je vrijeme za veliki iskorak u karijeri. Sigurno je da će se Draft 2018. godine pratiti s velikom pažnjom bh. navijača širom svijeta.

Sportski mediji širom svijeta već se bave prognozama kako bi Draft mogao izgledati naredne godine, odnosno koji košarkaši će biti "udarni" pikovi. Naravno, na listi užih izbora je i Musa koji će prema prognozama ESPN-a biti 11 pik na NBA Draftu naredne godine.

Prema prognozama ovog uglednog medija prvi će biti slovenski košarkaš Luka Dončić koji je oduševio partijama u dresu Real Madrida i reprezentacije Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi