Povrijedio se na treningu

Kraj sezone za Odriozolu "zahvaljujući" Viniciusu

Edmir Škorić

Desni bek Real Madrida Alvaro Odriozola povrijedio se na treningu i propustit će ostatak sezone.

On je slomio ključnu kost nakon jednog duela s Viniciusom, a prema medincinskom izvještaju Reala, 23-gdišnji defanzivac propustit će ostatak sezone.

Odriozola, španjolski internacionalac koji je bio u ekipi za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, redovno je startovao kod Zinedinea Zidanea, igrajući 90 minuta četiri puta kod novog - starog trenera.

Međutim, morao je na klupu protiv Leganesa u gostujućem remiju (1:1) u ponedjeljak, pošto se vratio Dani Carvajal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada će se Zidane nadati da će njegov prvi izbor ostati spreman za posljednjih šest utakmica u sezoni, a Odriozola bi mogao da propusti i kvalifikacije za EP protiv Farskih ostrva i Švedske u junu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.