Marca: Real Madrid će u narednim danima ozvaničiti dolazak Edena Hazarda

Sve je čini se završeno

Marca: Real Madrid će u narednim danima ozvaničiti dolazak Edena Hazarda

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Eden Hazard gotovo sigurno će na kraju ove sezone napustiti Chelsea.

Hazard je odbio nedavno da produži ugovor s Plavcima čime je dao do znanja čelnicima kluba da je došlo vrijeme za rastanak. Jasno je da Belgijanac već sada ima dosta ponuda za nastavak karijere, ali od prvog dana se zna da će to najvjerovatnije biti Real Madrid.

Ovaj 28-godišnji fudbaler ne krije da mu je san da jednog dana zaigra za kraljevski klub, a to će se očito ostvariti za nekoliko mjeseci. Ugledna Marca objavila je danas da pregovori idu bolje od očekivanog, te da je skoro sve već dogovoreno.

Marca je objavila da je Zinedine Zidane obavio telefonski razgovor s Hazardom, te da ga je za svega nekoliko minuta uvjerio da je dolazak na Santiago Bernabeu najbolji potez za njega.

Također, problem ne bi trebao biti ni dogovor s Chelseajem jer je Real spreman da plati oko 120 miliona eura za Hazarda što bi trebalo zadovoljiti apetite kluba sa Stamford Bridgea. Marca prenosi da će Kraljevi ovaj transfer ozvaničiti već u narednih nekoliko dana.

Hazard je nedavno izjavio da itekako poštuje ono što radi Zidane, te da je još od malih nogu legendarni Zizu bio njegov idol.

"Nssam igrač Real Madrida. Sretan sam što se Zidane vratio u klub jer ga izuzetno poštujem i bodrim. To je dobro i za Real i za navijače ovog kluba", rekao je Belgijanac nedavno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Belgijanac ne želi da krije da mu je Zidane bio idol u djetinjstvu, a to je ponovo odlučio da podijeli s engleskim novinarima i da do znanja svima da priče oko odlaska u Real nisu samo špekulacije.

"Od malena mi je Zinedine Zidane idol. Uvijek je bilo Zidane, Zidane, Zidane. Utakmice reprezentacije Francuske sam gledao više nego Belgije zbog njega", izjavio je Hazard.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi