Luka Jović pred potpisom za Real Madrid!
Fantastični napadač iz Bijeljine je pred velikim transferom. Između brojnih ponuda odabrao je Real Madrid (Foto: EPA)

Srbijanski fudbaler postaje Kralj

Luka Jović pred potpisom za Real Madrid!

M. Šljivak

Srbijanski fudbaler Luka Jović (21) nalazi se blizu velikog transfera.

Kako navodi španski AS, madridski Real nalazi se na korak od potpisa fantastičnog napadača i kompletan posao bi trebao biti okončan jako brzo.

Jović je tokom sedmice postao zvanično igrač Eintrachta. Otkupljen je od Benfice za samo šest miliona eura, a transfer u Real Madrid će njemačkom timu donijeti mnogo više novca.

Prema informacijama do kojih je došao AS, Kraljevi će za usluge 21-godišnjeg napadača izdvojiti između 50 i 60 miliona eura. Dvadeset procenata od transfera dobiće i Benfica po ranijem dogovoru.

Dolazak Jovića ne znači da će klub napustiti iskusni francuski napadač Karim Benzema. Iako se dosta govorilo o njegovom odlasku, povratak Zinedinea Zidanea na klupu je promijenio mnoge stvari i Jović će vjerovatno konkurenciju imati u Benzemi.

Marca: Real Madrid će u narednim danima ozvaničiti dolazak Edena Hazarda

Pored Luke Jovića u narednim danima bi se trebao ozvaničiti transfer i Edena Hazarda.

Hazard je nedavno odbio da produži ugovor sa Plavcima čime je dao do znanja čelnicima kluba da je došlo vrijeme za rastanak. Jasno je da Belgijanac već sada ima dosta ponuda za nastavak karijere, ali od prvog dana se zna da će to najvjerovatnije biti Real Madrid.

Ovaj 28-godišnji fudbaler ne krije da mu je san da jednog dana zaigra za kraljevski klub, a to će se očito ostvariti za nekoliko mjeseci. Ugledna Marca objavila je jučer da pregovori idu bolje od očekivanog, te da je skoro sve već dogovoreno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca je objavila da je Zinedine Zidane obavio telefonski razgovor s aHazardom, te da ga je za svega nekoliko minuta uvjerio da je dolazak na Santiago Bernabeu najbolji potez za njega.

Također, problem ne bi trebao biti ni dogovor s Chelseajem jer je Real spreman da plati oko 120 miliona eura za Hazarda što bi trebalo zadovoljiti apetite kluba sa Stamford Bridgea. Marca prenosi da će Kraljevi ovaj transfer ozvaničiti već u narednih nekoliko dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
joj al serete ocm, prvo prvovjerite inf, pa onda objavite, ne budite Srna u zivotu
1 1
Celtic
Jeste li neki dan pisali da je potpisao novi ugovor i da ostaje, ne samo vi, nego večina medija, koga više vi jebete? Pišite o Karleuši, ovim reperima i sponzorušama fudbalerskim, samo to svakako i znate.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi