Adilović, Šišić, Džakmić i Ćosić izvršili vjerske obaveze

Gostuju Slobodi

Igrači i članovi stručnog štaba FK Sarajevo u tuzlanskoj džamiji obavili večernje molitve

Admin Čaušević

Vjera je stvar svakog pojedinca, ali kada ste javna ličnost privrženost i praktikovanje vjerskih uvjerenja dobija na značaju.

Mnogi sportisti kako oni u Bosni i Hercegovini tako i oni širom svijeta nastoje da obavljanje vjerskih obreda drže za sebe, međutim ponekad to primjete ostali vjernici pa se u javnosti pojave određene fotografije i snimci.

Izuzetak nisu ni fudbaleri i stručni štab FK Sarajevo. Bordo tim je u petak otputovao u Tuzlu gdje ih danas čeka veoma važan duel sa Slobodom.

Nakon dolaska u "grad soli" izabranici Husrefa Musemića su obavili trening, nakon čega su pojedini slobodno vrijeme iskoristili da izvrše svoje vjerske obaveze.

U tuzlanskoj Prinčevoj džamiji golman Adi Adilović, ofanzivac Aladin Šišić te članovi stručnog štaba Muhamed Džakmić i Dženis Ćosić su klanjali akšam i jaciju namaz, odnosno obavili večernje molitve.

Inače, Musemić je za današnji meč na Tušnju koji počinje u 16:30 pozvao sljedeće igrače: Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Lazić, Mujakić, Šofranac, Dupovac, Crepulja, Stanojević, Šišić, Kapić, Resić, Halilović, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Handžić, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sigurno da nas čeka jako nezgodan protivnik koji puno trči, koji je agresivan i koji će sigurno biti silno motisivan da napravi dobar rezultat. Naš zadatak je da se pokušamo što bolje organizovati i odigrati dobru utakmicu. Trenutno nismo u tako lagodnoj situaciji kao što smo bili, ali sad treba da pokažemo karakter i kvalitet“, rekao je iskusni stručnjak u najavi utakmice.

Dosadašnja dva duela ove sezone pripala su Bordo timu i to identičnim rezlutatom. Na Tušnju i Koševu trenutni lider Premijer lige slavio je s po 1:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.