Mladi Phil Foden pogodio za pobjedu Građana

Ovaj put nije bila "ludnica": Manchester City savladao Tottenham

Samo tri dana nakon revanš meča četvrtfinala Lige prvaka u kojem je uspio izvući rezultat dovoljan za plasman dalje, Tottenham je ponovo gostovao na Etihadu, ovaj put u okviru 35. kola Premiershipa.

Za razliku od srijede i utakmice četvrtfinala Lige prvaka ovaj put nije bilo "ludnice" na Etihadu, a City je slavio izuzetno važnu pobjedu u utrci za titulu prvaka Engleske, rezultatom 1:0.

Guardiola i Pochettino su napravili po nekoliko izmjena u sastavima u odnosu na zadnji duel, a jedan od igrača koji nisu igrali u srijedu pogodio je već u petoj minuti.

Silva je poslao loptu u kazneni prostor Tottenhama, Aguero je vratio pred gol, a mladi Phil Foden pogodio za 1:0.

Nije se igralo u pretjerano visokom ritmu, a možda i najbolju priliku za Tottenham u prvom dijelu imao je Son Heung-min. Sjajni fudbaler Tottenhama je u samom finišu prvog poluvremena odlično prošao kroz odbranu Cityja, ali je Ederson na vrijeme istrčao i odbranio mu udarac.

Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Cityja, a treba dodati i da je De Bruyne morao napustiti igru zbog povrede.

U drugom poluvremenu je ritam igre dodatno opao. Ipak, imali su i jedni i drugi nekoliko izglednih situacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je prijetio preko Aguera i Sanea koji je ušao u igru u nastavku, dok se u najboljoj šansi za Tottenham našao Moura, ali nije dobro reagovao nakon loše reakcije odbrane domaćih. Do kraja je ostalo 1:0 za Manchester City.

Građani su ovom pobjedom ponovo prestigli Liverpool na prvom mjestu tabele. Sada imaju 86 bodova, bod više od Redsa. Tottenham je ostao treći sa 67 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.