Objavljena uža lista kandidata za igrača sezone u Premiershipu

Svečana dodjela nagrade 28. aprila

Objavljena uža lista kandidata za igrača sezone u Premiershipu

Udruženje profesionalnih fudbalera Engleske po 46. put će izabrati najboljeg u sezoni.

Udruženje profesionalnih fudbalera (PFA) će nagradu za najboljeg u sezoni dodijeliti 28. aprila, a na užoj listi za prestižno priznanje nalaze se šestorica igrača.

Petorica nominovanih dolaze iz dva kluba koja se bore za titulu prvaka, Liverpoola i Manchester Cityja, dok je jedini "uljez" Chelseajev Eden Hazard.

Kada je u pitanju Liverpool, nominacije za igrača godine su pripale sjajnom štoperu Virgilu van Dijku i krilnom napadaču Sadiju Maneu.

Na listi su i trojica fudbalera Manchester Cityja i to veznjak Bernardo Silva, krilni napadač Raheem Sterling i iskusni napadač Sergio Aguero.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako je vjerovati engleskim medijima, favoriti za prestižnu priznanje su Virgil van Dijk i Raheem Sterling.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije