Mladost - GOŠK 3:1

Arežina zabio eurogol, Mladost prekinula crni niz

Admin Čaušević

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja su u susretu 27. kola Premijer lige  rezultatom 3:1 pobijedili GOŠK.

Poslije nešto boljeg otvaranja meča domaći su poveli u 14. minuti. Kozić je odbranio pokušaj Guzine, a na odbijenu loptu je natrčao Fimino i pogodio za vodstvo. 

Nakon primljenog gola Gabeljani su krenuli po izjednačenje. Dobru šansu je u 17. minuti propustio Ramić, da bi u 31. minuti stvari na početak vratio Vukoja. 

Mladost je bolje otvorila i nastavak meča, a do nove prednosti stigla je u 60. minuti kada je eurogol postigao Arežina. Sedam minuta kasnije domaći su stigli i do trećeg gola, ovaj put pogodio je Anđušić.

U posljednjih 20-ak minuta domaći su kontrolisali utakmicu te su stigli do veoma važne pobjede kojom su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. 

Mladost - GOŠK 3:1 (Fanimo 14', Arežina 64', Anđušić 71'/Vukoja 31')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Nikolić, Horić, Fanimo, Guzina, Arežina, Anđušić, Bojo, Asani, Atajić, Isaković.

GOŠK: Kozić, Hasanhodžić, Ereiz, Kulović, Gržan, Džajić, Raguž, Vukoja, Ramić, Hasanović, Kovačić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.