FK Sloboda: Zbog nesportskih dešavanja u Gabeli izražavamo žaljanje

Zvanično saopštenje tuzlanskog premijerligaša

FK Sloboda: Zbog nesportskih dešavanja u Gabeli izražavamo žaljanje

Jučer su u Gabeli GOŠK i Sloboda odigrali sjajan meč koji je na kraju završen pobjedom domaće ekipa od 3:2.

Međutim, danas se ne priča o golovima i prilikama sa ove utakmice, već "pljušte" međusobne optužbe.

Nakon utakmice su se u pojedinim bh. medijima pojavili navodi o incidentima u Gabeli. GOŠK je to ubrzo demantovao zvaničnim saopštenjem, ali je ono samo izazvalo još veću buru.

Optužili su Gabeljani fudbalera Slobode Saida Husejinovića da je sve "zakuhao", pa je ubrzo uslijedila i njegova reakcija. Husejinović je za SportSport.ba izjavio da je u Gabeli bilo prijetnji, uvreda i potezanja pištolja.

Oglašavali su se i iz GOŠK-a, predsjednik i fudbaleri, a sada se na zvaničnoj stranici oglasila i Sloboda.

Saopštenje FK Sloboda povodom dešavanja u Gabeli prenosimo u cjelosti:

"U okviru prvenstvene utakmice 26. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je FK Sloboda gostovao NK GOŠK u Gabeli, poraženi smo rezultatom 3:2.

Tokom navedene utakmice, ali i pred sami njen početak prethodila su dešavanja kojim nije mjesto na fudbalskim terenima, te se tim povodom klub oglašava saopštenjem za javnost.

FK Sloboda Tuzla daje apsolutnu podršku našim fudbalerima i stručnom štabu koji su u sportskom duhu poraženi u Gabeli, te im se zahvaljujemo na primjerenom ponašanju i odnosu koje dolikuje klubu sa stogodišnjom tradicijom.

Ovim putem potvrđujemo ispravnost i korektnost protivničkih igrača kao i sudija utakmice na što nemamo niti jednu primjedbu jer niti jednim gestom sudije nisu pokazale da žele da utiču na rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog nesportskih dešavanja na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli, FK Sloboda Tuzla izražava žaljenje. Uvijek smo se trudili biti dobri domaćini te smo nastojali da obezbijedimo našim gostima sve uvjete za nesmetan i siguran boravak u Tuzli, a posebno se to odnosi na sigurnost, tako da ista očekivanja imamo i od naših domaćina.

Podsjećamo, na pobjedu na terenu koju su fudableri GOŠK-a ostvarili protiv našeg tima ne stavljamo niti jednu zamjerku. Bila je čisto sportska, te im na tome upućujemo iskrenu čestitku".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Svaka cast novoj upravi i predsjedniku na ovoj sportskoj reakciji i pod hitno Slobodi treba novi trener jer ovaj Nalic sa ovim igracima je morao pobjediti Gosk
4 0
Balans
Gospoda
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi