Fantastični veznjak mogao bi nakon tri godine napustiti Torino. Interes drugih evropskih velikana za njegovim uslugama je ogroman (Foto: EPA)

Napušta Juventus?

Miralem Pjanić ima ponude tri tima, cijena je nevjerovatna

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić danas je osvojio svoju treću titulu prvaka Italije sa torinskim Juventusom.

Kako stvari stoje ovaj Scudetto bi mogao biti i posljednji u dresu Stare dame, jer se sve više spominje Pjanićev odlazak iz kluba.

Bh. fudbaler se u posljednje vrijeme povezivao sa transferom u Real Madrid. Navodno ga silno želi trener Kraljeva Zinedine Zidane, ali nije španski velikan jedini tim u kojem bi Pjanić mogao nastaviti karijeri.

Italijanski Rai tvrdi da su za usluge fantastičnog veznjaka zainteresovani još francuski prvak PSG, ali i minhenski Bayern, koji bi rado vidjeli bh. fudbalera u svojim redovima.

Međutim, cifira koju je postavio Juventus je zaista ogromna. Za usluge bh. veznjaka žele čak 130 miliona eura, ali vrlo je moguće da će ona biti nešto niža i da će Pjanić otići za oko 100 miliona eura.

Objavljena lista igrača koji napuštaju Juventus

Mnogobrojni fudbaleri se povezuju sa dolaskom u redove giganta iz Torina, ali je rukovodstvo kluba odlučilo i da proda određene fudbalere, među kojima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Sport Mediaset je danas objavio listu od šestorice fudbalera koji će napustiti redove Stare dame i ime Miralema Pjanića je na listi za odlazak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored njega tu su itekako velika imena. Najzvučnije je svakako ime Paula Dybale, a klub će prema svemu sudeći napustiti i Douglas Costa, Alex Sandro, Andrea Barzagli i Martin Caceres.

Naravno, svi oni će biti zamijenjeni. Juventus ovog ljeta neće štediti novac za pojačanja i dobre cifre bi mogli dobiti upravo od prodaje fudbalera koji su na listi za odlazak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.